Välkommen!

Jag är utbildad samtalsterapeut i psykosyntes, jag har också utbildning i KBT (kognitiv beteendeterapi). Jag arbetar idag mycket med stresshantering och utmattningsdepressioner utifrån ett kognitivt förhållningssätt. Jag använder beprövade metoder som mindfulness.

Till arbetsgivare erbjuder jag stöd i rehabiliteringsarbetet, det kan vara allt från "svåra samtalet" till stöd att finna hållbara vägar att komma tillbaka till arbetet igen efter stress och utmattning. Det förebyggande arbetet ligger mig varmt om hjärtat, att finna nya tankebanor och beteenden för att skapa en bättre balans i livet.

Jag skräddarsyr utbildningar/föreläsningar inom kommunikation och konflikt- och stresshantering, men även inom rehabiliteringsområdet.

Utöver detta är jag specialiserad på terapeutiska samtal och arbetar med konflikthantering i personalgrupper och med samtal för enskilda och par.

Några av de som anlitar mig är Malmö Stad, Manpower Hälsopartner Region Skåne och Öresundshälsan.

Jag har under mer än tjugo år arbetat inom Försäkringskassan och då med arbetsinriktad rehabilitering. Jag har också arbetat i projektform med Arbetsförmedling och Kommuner på olika orter, vilket har gett mig en bred kunskap om människor från olika kulturer och med olika bakgrund.

lena_jansson.jpg

Lena Jansson
Rehabilitering & Samtal